Over Pearls & Roses

Rhedi Dekker – de Graaff had als klein meisje al een duidelijk toekomstbeeld: ooit eigenaar zijn van een winkel in kleding of stoffen. Op 6 oktober 2011 was het zover: de opening van Pearls & Roses was een feit. Pearls & Roses verkoopt eigentijdse en bijzondere tweedehands dameskleding.

Rhedi vertelt: “Voor mij is het een droom die uitkomt. De winkel is gelegen aan de Leusderweg 256 in Amersfoort. Een ideale locatie!

De opening was een groot succes. Stichting Vrouwen en Arbeidsmarkt, het goede doel waaraan Pearls & Roses is verbonden, stond met de schoolbus voor de deur en had zo de gelegenheid uitleg te geven over het werk dat zij doen. Indrukwekkend. Dit werd ook zeer gewaardeerd door de bezoekers. Natuurlijk werd er ook uitgebreid gesnuffeld in de winkel. Ik mocht veel complimenten in ontvangst nemen over de collectie. Dat is natuurlijk geweldig, want daar doe je het toch voor! Bij Pearls & Roses vind je niet ‘zomaar’ tweede hands dameskleding, maar écht bijzondere kledingstukken, kleding van goede merken.”

.

Kleding inbrengen

Het concept van Pearls & Roses is helder en eenvoudig. Rhedi: “Het werkt als volgt. Klanten brengen kleding in. Alleen bijzondere, eigentijdse en duurzame kledingstukken die 100% in orde zijn komen door mijn selectie! Pearls & Roses bepaalt de verkoopprijs. Wordt de kleding verkocht, dan krijgt de klant een deel van de opbrengst. De kleding hangt maximaal zes weken in de winkel. Daarna wordt het opgehaald, of geschonken aan Stichting VAM.

Goed doel

Pearls & Roses schenkt de niet opgehaalde kleding aan stichting VAM (Stichting Vrouwen en Arbeidsmarkt) voor het oprichten van een vrouwenvakschool in Mali (Bandiagara) om vrouwen daar meer mogelijkheden te bieden om economisch onafhankelijk te worden. De meeste vrouwen in Bandiagara hebben geen onderwijs genoten en zijn analfabeet. Stichting VAM heeft met ondersteuning van MIVA een bus kunnen kopen, die als leslokaal is ingericht en gaat dienen als schoolbus voor de vrouwen in afgelegen dorpen.

Van 15 augustus 2011 tot 15 januari 2012 is deze bus o.a. met bekende Nederlanders op zoek geweest naar vriendinnen voor dit project. Dit was een groot succes, en er zijn veel nieuwe vriendinnen bijgekomen.

Sinds begin 2014 heeft Stichting VAM in Eindhoven een eigen winkel geopend waar zij o.a. kleding verkopen, geschonken door Pearls & Roses.

In de krant

Loop jij graag in tweedehands kleding? Rhedi verkoopt het

De winkel van Rhedi Dekker (61) aan de Leusderweg is jarig. Acht jaar geleden maakte ze haar droom waar met Pearls & Roses, een zaak in tweedehandskleding. Het is net schatzoeken, met pareltjes van kledingstukken die door haar selectie heen zijn gekomen.

Het AD Amersfoort is bij Pearls & Roses op bezoek geweest voor een insight interview. Lees hier het gehele artikel.

ADRES

Leusderweg 256

Amersfoort, 3817 KH

0627534755

OpenINGSTIJDEN

Woensdag 11.00 - 16.00
DonderdagGesloten
Vrijdag 11.00 - 16.00
Zaterdag 11.00 - 16.00

Zondag, maandag, dinsdag  en donderdag gesloten